Tekenlessen 2


Dans & Muziek op papier

Beeldend Tekenen | VO Onderwijs & Volwassenenonderwijs

Ziaqua haar boekpublicatie Op vleugels, drie eeuwen ballet in scènes op naam Moulen Noir Tekenkunst, biedt een handleiding voor de tekenlessen. Het boek brengt het theater binnen handbereik in stille zwart-wit scènes op papier.

364 dansposes verschijnen in 18 podiumverhalen op de muziek van de concertvleugel. Mede Opera Carmen.

Op vleugels is een tijdreis van de oudheid tot de moderne tijd; een rijkdom aan cultuurgeschiedenis in dans en muziekstijlen. De ruimtelijke compositietekeningen nemen je mee in een fantasierijke enscenering. 

Pose & Compositie 

Ziaqua expertise is pose tekenen; het model in beweging. Haar compositietekenen bestaat uit abstracte vormen zodanig geordend dat de ruimte zelf ofwel het decor lijkt mee te dansen.

De tekentechnieken leren je je eigen sensitiviteit te ontdekken en meester te worden van je verbeeldingskracht. Geef je intuïtie de vrije ruimte, dit is je unieke zelf.

Meditatieve lijn

De kunst van het leren kijken is de volledige acceptatie in overgave aan je waarneming. Doorgaans oefenen maakt je steeds bewuster van jouw zienswijze. Een meditatieve lijn ontstaat in volledige ontspanning en concentratie; jij en onderwerp zijn een.  

Als groep inspireer je elkaar in zienswijze, zo verrijk je je perspectieven over kunst. Analytisch denken, uitwisseling en reflecteren helpt je in het proces van bewustwording, onderscheid en eigenheid verkennen.  

Boekpublicatie  Moulen Noir | Op Vleugels, drie eeuwen ballet in scènes

Zie INSTA Moulen Art