Tekenlessen

Dans & muziek in tekenpennen

Ziaqua haar boekpublicatie Op vleugels, drie eeuwen ballet in scènes op naam Moulen Noir Tekenkunst, biedt een handleiding voor de tekenlessen. Het boek brengt het theater binnen handbereik in stille zwart-wit scènes op papier. Driehonderdvierenzestig dansposes verschijnen in achttien podiumverhalen op de muziek van de concertvleugel. 

Op vleugels is een tijdreis van de oudheid tot de moderne tijd; een rijkdom aan cultuurgeschiedenis in dans en muziekstijlen. De ruimtelijke compositietekeningen nemen je mee in een fantasierijke enscenering.

Pose tekenen & compositietekenen

Ziaqua expertise is pose tekenen; het model in beweging. Haar compositietekenen bestaat uit abstracte vormen zodanig geordend dat de ruimte zelf ofwel het decor lijkt mee te dansen.

De tekentechnieken leren je je eigen sensitiviteit te ontdekken en meester te worden van je verbeeldingskracht.

Over Moulen Noir

Ziaqua is een bevlogen tekenares, dankzij een bevlogen leraar.

Tekenen is puur, een expressieve vorm dichtbij jezelf, in overgave aan het moment. Ieder moment is uniek naar waarneming in weergave op papier.

De tekenmethode van haar leraar Ronny Abram, inspireerde Marion als student aan de Rietveld academie. Doorgaans tekenen was van wezensbelang; niet je tekening corrigeren, maar telkens opnieuw beginnen op een nieuw vel papier. Je waarneming verfijnt zich, je concentratie verhoogt, je tekenlijn versoepelt. De reeks tekeningen maakt het proces zichtbaar om te komen tot de essentie. 

Meditatieve lijn

De kunst van het leren kijken is de volledige acceptatie in overgave aan je waarneming. Doorgaans oefenen maakt je steeds bewuster van jouw zienswijze. Door je gevoel te volgen, bewust of onderbewust, geeft je de vrije ruimte aan je fantasie. Jouw fantasie is je unieke zelf. Een meditatieve lijn ontstaat in volledige ontspanning en concentratie; jij en onderwerp zijn een.  

Als groep inspireer je elkaar in zienswijze, zo verrijk je je perspectieven over kunst. Analytisch denken, uitwisseling en reflecteren helpt je in het proces van bewustwording, onderscheid en eigenheid verkennen. 

Tekenlessen

Ziaqua biedt naast Volwassenenonderwijs ook Tekenlessen voor het Basisonderwijs Midden- en BovenBouw. Hiervoor verzorgt zij een gehele schooldag als Creatief (inval) docente met Thema’s . Lees meer thema Waterwereld

Boek  Moulen Noir | Op Vleugels, drie eeuwen ballet in scènes

Eerste druk | juni 2019 | Limited edition | 100 stuks

ISBN | 978-94-6323-558-7

NUR | 676 | 662