Fantasiemeesters

 

Kunst & Fantasiemeesters

 
Fantasie is mijn werk als docente. Met liefde en passie maak ik circus-, dans- muziek- en bewegingstheater voor alle leeftijden.
Podium Ziaqua komt tot leven voor Culturele instellingen, festivals, theaterpodia en schoolprojecten.
Met succes heeft Ziaqua 38 scholen op naam staan als Freelance docente in kunst- en cultuureducatie.
Zie je het al voor je?

Egyptische dans Een dans voor Voortgezet Onderwijs. De jongens leren een stokkendans en de meisjes een sluierdans op de klankjuwelen van muziek uit de woestijn. Samen vormen we ‘een piramide’ in Egyptische stijl voor een klassenfoto, met in de hoofdrol farao Cleopatra. Première Groene Hart Lyceum (13~15 jaar)

Dans jong & oud Het eeuwenoude balletsprookje ‘het Zwanenmeer’ uitgevoerd door een corps du ballet van seniorenen met jonge Prima ballerina’s dansend als jonge zwanen. Première ‘Coco’s restaurant de Kimme’ (7~92 jaar)

Dji Dja Djo Jeugdtheater Podiumartiesten Het Zwanenmeer. Première Rietwijker theater (8-12 jaar)

Een Levend stripverhaal Jeugdtheater ontstaat d.m.v. fotoshoots in een fantasierijke enscenering gebouwd door de spelers zelf. Samen maken we een verhaal uit losse scenes, het scenario (8~12 jaar)

Circusdans is een ware ontdekkingsreis, een unieke mix van fantasie met de kennis van circustechnieken. In Circusdans leren we lichaamskunstjes met attributen: hoepels, ballen, touwen, danslinten, ringen en sjaals op de maat van de muziek. Samen toveren we met attributen schitterende dansmotieven tevoorschijn als theatrale effecten in de ruimte.(6~ 12 jaar) Première Talentcentrum Concertzaal Muziekschool Noord (7~12 jaar)

De tovenaar van OZzz Er was eens een leeuw die nog wel wat moed nodig had…..Zou de tovenaar van Oz hiervoor een wondermiddel hebben? Ziaqua speelt het fantastische verhaal in een mime-hoorspel en verrast met eigenzinnige geluiden op filmmuziek. Première basisschool de Zeeheld (6~12 jaar)

Geluksvogels Wens jij eens te dansen op de snelle virtuose melodiën van Mozart? Première Talentcentrum Concertzaal Muziekschool Noord (7~12 jaar)

Helden! Zijn jullie dappere Helden? Beleef je dolgraag een spannend avontuur, een zeereis, per ‘dans-schip’ op weg naar de gevaarlijke Medusa! Première Talentcentrum Concertzaal Muziekschool Noord (7~12 jaar)

Indiase dans Geniet je ook zo van Oosterse ritmes en ben je nieuwsgerig naar de dansgeheimen van het verre India, nu dichtbij? Première Bollywoodfeest Concertzaal Muziekschool Noord.(7~12 jaar)

Winterspelen Deze choreografie is geïnspireerd door de Olympische spelen in een winterlandschap vol wonderlijke theatrale effecten uitgevoerd door de dansers. Hoe dans je gezamelijk een swingende ski piste, een reusachtig grote sneeuwbal of een lawine? In dit ‘dansverhaal’ is ieder een winnaar! Première Winterspelen voor het Talentcentrum Muziekschool Noord (7~12 jaar)

Anansi Ja, het is weer Spinnentijd. Let wel, geen gewone spin… nee, Anansi is een slimme spin! Zie een kleurrijk web vol dansers en hoor het ritmische spinnenspel op de beat van ritmestokken. Première Anansi voor het Talentcentrum Muziekschool Noord.(7~12 jaar)

Zeemeermin De musical ‘De kleine zeemeermin’ in een versie van Ziaqua, is een wonderlijke wereld van waterspiegels en klankjuwelen. Première voor het Buurtcentrum Het Zwanenmeer (6 ~10 jaar)

Chinese drakendans Ik tover alle kleuters in één luie Chinese draak, die 363 dagen en nachten lang slaapt…en snurkt…GgrohuhhHu. Maar 1 dag per jaar ontwaakt de draak uit zijn dromen en stampt een vreugdedans met 60 voeten (30 kleuters) en spuwt vuurwerk!!! Première Roelof van Wienesse basisschool (4~6jaar)

Muziektheater Prins Kalando & prinses Violine . Er was eens… een bruiloft van prins Kalando & prinses Violine. Muzikanten van alle landen zijn uitgenodigd te komen spelen voor het echtpaar. Maar ieder staat te dringen voor de kasteelpoort, de kasteelsleutel is gebroken! Nu kan niemand het kasteel meer in of uit. Hoe lossen we dit op? Doe mee met dit muzikaal sprookje. We gaan dansen, bespelen bijzondere instrumenten en zingen samen.( hoorspel luister CD ~ auteur Ziaqua) Première als muziekdocente voor Muziekschool Noord (4~6 jaar)

Muziekdocente Muziekschool Noord met de cursus ‘Muziek op schoot’ (peuters en ouders) en cursus ‘Spelen met muziek’ (kleuters). Hiervoor bedacht ik muzieksprookjes en hoorspelen (2~6 jaar)

Kunst en Fantasiemeesters is een uniek kunstprogramma op maat voor kinderen in het Primair onderwijs. Kinderen maken eigen kunstboeken. Première Buikslotermeerschool 

Voor meer informatie of eventuele boekingen, neemt U gerust contact op Ziaqua