Werelddans


Ziaqua neemt je mee op wereldreis in dans. Bespeel oosterse ritmes met koperen zills, castagnetten, tamboerijn of ritmestokjes. Laat je meeslepen in een wervelende choreografie met de Stokkendans of Sluierdans uit de woestijn.

Geniet je ook zo van oosterse ritmes en ben je nieuwsgierig naar het verre India nu dichtbij? Naast de technieken van mediteren (concentratie), visualisaties (verbeelding), beoefenen van dieren poses (kracht) en lichaamskunstjes (balans) neemt Ziaqua je mee in de poëtische Hindu verhalen vol avontuur. Maak kennis met Shiva, Parvati, Hanuman en Ganesha. Hoor en leer de zangritmes en mudra’s (handgebaren), deze leerde Ziaqua van haar Indiase dansmeester Ashok Mohanraj, Bharata Natyam Dance.

Ziaqua was choreografe voor het Talentcentrum Muziekschool Noord. Met jaarlijks een nieuwe uitvoering in de Concertzaal voor publiek. Dit i.s.m. decorbouwers en een boekverhaal.

Zie je het al voor je?

Bollywood Een poëtische Hindoestaanse dans op de ritmische cyclus van tabla speler Walid Nowrouzi in samenklank van de Dayan & Bayan.

Anansi  Ja, het is weer Spinnentijd. Let wel, geen gewone spin… nee, Anansi is een slimme spin! Zie een kleurrijk web vol dansers en hoor het ritmische spinnenspel op de beat van ritmestokken

Geluksvogels  Wens jij eens lichtvoetig te dansen op de snelle virtuose melodiën van Mozart? 

Helden!  Zijn jullie dappere Helden? Beleef je dolgraag een spannend avontuur, een zeereis, per ‘dans-schip’ op weg naar de gevaarlijke Medusa!

Winterspelen Deze choreografie is geïnspireerd door de Olympische spelen in een winterlandschap vol wonderlijke theatrale effecten uitgevoerd door de dansers. Hoe dans je gezamelijk een swingende ski piste, een reusachtig grote sneeuwbal of een lawine? In dit ‘dansverhaal’ is ieder een winnaar!