Waterwereld

Waterwereld in Tekenkunst

Plons!! Heb jij een lange adem?
Overal om ons heen is zuurstof, echter onzichtbaar. 
Juf Ziaqua neemt je mee op wereldreis in haar eigen tekenfilmpje ‘O2’. Onderwater zijn de eerste micro zuurstofmakers nu levendig zichtbaar.
Fytoplankton is essentieel voor onze zuurstof-cyclus wereldwijd, zo ook saharastof, walvispoep en waterplanten.

Vliegende woestijn

De ‘Vliegende woestijn’, het zichtbare Sahara-stof dat onlangs boven Nederland vloog, trok me dichterbij; op rondreis naar de Vulkaaneilanden Lanzarote & Isla Graciosa met een tussenlanding Fuerteventura, met mijn jongste dochter Otua. Op een afstand van 100 km voor de kust van de Sahara, Afrika, werden wij geraakt door wonderschoonheid. Helemaal in ons element; eindeloze ruimte, vulkanen, gestolde lavazeeën, lavagrotten, zoutmeren en de Atlantische oceaan.
Vol opwinding namen we de boot naar Isla Graciosa; behorend tot de Chinijo archipel. De archipel is, op het eiland Graciosa na, onbewoond en sinds 1986 beschermd als natuurgebied. Een klein vulkaaneiland, 29 km in doorsnee, kent geen asfaltwegen, enkel zandvlakten. Urenlang hebben we alleen rondgewandeld langs de kustlijnen en zijn overspoeld door schoonheid. Genoten van het zuurstofrijke en kristalheldere kleurenpalet van de Atlantische oceaan enerzijds en anderzijds de Montañas del Fuego 🔥 de Vuurbergen genoemd. Aan de voet van vulkanen gelijkt de vegetatie op droge koraalriffen…Tevens groeien er volop palmbomen, dadelbomen en cactusbomen. Bovenal is het heerlijk snorkelen alhier! Het is bekend als schatteneiland….

Lavatunnel Atlantis

We bezoeken tevens de lavagrotten Jameos del Agua & Cueva de Los Verdes. Het maakt onderdeel uit van Túnel de la Atlántida (Tunnel of Atlantis) die vanaf de vulkaan Monte Corona en de Cueva de Los Verdes tot onder de zeespiegel reikt. ’s Werelds langste vulkanische onderzeese lavatunnel zover bekend op vulkaaneiland Lanzarote, voor de kust van Noord-Afrika. Echt imposant, je beleeft werkelijk de aarde Binnenste Buiten.Tevens is op beide plekken een Concertzaal gebouwd.

Werkzaam als Creatief Invaldocent verzorgt ZiAQUA met dit thema ‘Waterwereld’ een gehele schooldag. 

Memory Oerzee

Tekenpennen & Aquarelleren & oer krijten –  samen maken we het memory spel ‘Oerzee’ van groot formaat. De wonderlijke diepzee kent vele geheimen ter inspiratie; allen zijn we hiermee verbonden. Ons lichaam bestaat grotendeels uit water; in feite kun je de mens zien als ‘wandelende oerzee’. Dit tekenproject is met een warm hart voor schoonheid & schoon vitaal (drink)water wereldwijd. Bovenal leren deelnemers met behulp van tekentechnieken een Fantasiemeester te worden dichtbij zichzelf met het thema ‘Waterwereld’. Mijn kennis en beeldmateriaal dient enkel ter inspiratie, van groot belang is dat hun eigen verbeeldingskracht, fantasie wordt gestimuleerd in samenwerking. Nieuwsgierig geworden? Zie tekenresultaten  FB ziaqua

Wereldwijd & Lokaal

Maak naast Tekenkunst tevens kennis met diverse waterplanten wereldwijd: riet, zeewier, kelpwoud, mangrovebossen en koraalriffen. Activisten zetten zich wereldwijd in voor de bescherming van de kusten en levende dijken.

Ken je het boek ‘Veertien dagen op een ijsschots’? Beleef een waargebeurd verhaal over een vissersfamilie te Durgerdam ten tijde van de Zuiderzee. Onlangs sprak ik een familielid van het boek op de Durgerdammerdijk gedurende mijn Waterwandeling, heel bijzonder om persoonlijk kennis te maken.

Concept Ziaqua | Neem gerust contact op voor meer info.

Keuze aanbod  Kunst & Fantasiemeesters | waterwandelen|  watermeditation |water & lichtkunst

Je kunt mijn reis volgen op INSTA #ziaqua2021 en FB Moulen Noir