Water & Lichtkunst

Buitenatelier

Ervaar met open vizier de kunst van waarnemen in de buitenruimte, ons buitenatelier. Je lichaam bestaat uit 70% water en onze aarde is een unieke waterplaneet. In feite is ieder van ons onderling verbonden als ‘wandelende oerzee’ en sterrenstof. Ga je mee op ontdekkingreis lokaal en wereldwijd?

Lokaal

Wandelende oerzee | Dankzij mijn Waterwandelingen in mijn buurt Waterland gaat een nieuwe wereld voor mij open. Ik onderzoek water in levensenergie, beweging, schoonheid, spiritualiteit, filosofie en wetenschap. Op naam ZiAQUA maak ik Water Visuals & Sounds en omarm schoon water in de beweging naar een duurzame toekomst. Mijn medium hiervoor is fotografie en film. Waterland biedt mij inspiratie op mijn vraag hoe ik kan bijdragen aan een schoner klimaat. Beweeg je mee?

Wereldwijd

Volg het lesprogramma van Oer-leessteen tot Heelal-bril en inspireer elkaar in zienswijze. Beleef een kosmische tijdreis in de evolutie van de optica. Verrijk je perspectieven van micro tot macro werelden; bezien door de lens van een microscoop, het kleurenspectrum van een prisma, telescoop of ruimtesonde. We duiken in de levensverhalen van wetenschappers als Edmond Halley, Joseph von Fraunhofer, Cecilia Payne-Gaposchki en Katherine Johnson. Laat je verrassen door de lichtgeschiedenis en verbeeldingskracht van filmmakers van nu.

Ben je nieuwsgierig hoe jezelf een natuurfilmpje kunt maken? We starten met eenvoudige beeldtechnieken: oer-krijten, tekenen, schilderen en fotografie. Eenvoudig met je mobiele camera op zak experimenteer je met soundscapes en leer je hoe jezelf van al je beeldmateriaal een natuurfilmpje stop-motion film kunt maken.

© Concept Ziaqua, november 2020

 

Waterwandel events Ziaqua volgen zomer 2021