Water & Lichtkunst

Buitenatelier

Water – Op naam ZiAQUA maak ik Water Visuals & Sounds en omarm schoon water in de beweging naar een duurzame toekomst. Mijn medium hiervoor is fotografie en film. Beweeg je mee?

Wandelende oerzee | Dankzij mijn Waterwandelingen in mijn buurt Waterland gaat een nieuwe wereld voor mij open. Ik onderzoek water in levensenergie, beweging, schoonheid, spiritualiteit, filosofie en wetenschap. Ervaar met open vizier de kunst van het waarnemen in de buitenruimte, ons buitenatelier. Je lichaam bestaat uit 70% water en onze aarde is een unieke waterplaneet; ieder is verbonden met deze ‘wandelende oerzee’. Ga je mee op ontdekkingreis lokaal en wereldwijd?

Heelal-bril

Lichtkunst – Volg het lesprogramma van Oer-leessteen tot Heelal-bril en inspireer elkaar in zienswijze. Beleef een kosmische tijdreis in de evolutie van de optica. Verrijk je perspectieven van micro tot macro werelden; bezien door de lens van een microscoop, het kleurenspectrum van een prisma, telescoop of ruimtesonde. We duiken in de levensverhalen van wetenschappers als Edmond Halley, Joseph von Fraunhofer, Cecilia Payne-Gaposchki en Katherine Johnson. Laat je verrassen door de lichtgeschiedenis en verbeeldingskracht van filmmakers van nu.

Doe je mee?

Ben je nieuwsgierig hoe jezelf een natuurfilmpje kunt maken? Ontdek, onderzoek en start met eenvoudige beeldtechnieken: oer-krijten, tekenen, schilderen en fotografie. Eenvoudig met je mobiele camera op zak experimenteer je met soundscapes en leer je hoe jezelf van al je beeldmateriaal een eigen natuurfilmpje stop-motion film kunt maken.

© Concept Ziaqua, november 2020