Circus – act


Leeuwentemmen & Tijgerkids

Echte Podiumbeesten gezocht!                                                                                Zie jij jezelf al in de rol van een tijger met de enige echte Leeuwentemmer Ziaqua? Zien is geloven. Heb jij echte tijgerkracht of ben je vol leeuwenmoed?  Welkom, we spelen de Leeuwen-Act in het circus.

De circuspiste komt tot leven met hoepels in samenspel. We bouwen samen met hoepels een leeuwentunnel, de leeuwenkooi en duiken door vuurhoepels’. Stapeldol, vol lol, leren we spelenderwijs lichaamskunstjes. Oefening baart kunst!

De show is pas echt compleet met circusmuziek en de Leeuwentemmer Ziaqua in een wervelende choreografie.

Bij leeuwentemmer Ziaqua is ieder kind een leeuw en ook nog koning. Je ontdekt dat je sterker bent dan je denkt en samen meer kunt. Circus Ziaqua leert je spelenderwijs alles over het begrip ruimte.

Creatieve ruimte; je leert ruimtelijk inzicht. Met de eenvoud van 1 hoepel, leer je meervoudige mogelijkheden (transformaties) dankzij verbeeldingskracht.

Sociale ruimte; samenspelen en vertrouwen, je leert geduldig te zijn met jezelf en de ander. Oefening baart kunst! De circuspiste biedt ook ruimte voor het ontdekken van je favoriete kunsten als individu, een solo-act. Spelenderwijs overwin je je podiumvrees en leer je jezelf te presenteren voor de ander, het publiek.

PO Onderwijs: groep 1 en groep Ruimte: gymzaal of speellokaal met turnmatten.

Kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie: PO Kerndoel 54 | Bewegingsonderwijs: PO Kerndoel 57 en PO Kerndoel 58

 

Save

Save