Ziaqua

 

Ziaqua

Ziaqua betekent waterspiegels. In de stad Amsterdam voel ik me thuis als een vis in het water tussen alle wereldculturen en ben dankbaar hier mijn dromen te realiseren.

Muziek, choreografieën en tekenpennen dansen ritmisch als rode draad door mijn leven, als kunstenaar en choreografe. Na de voltooiing van de Gerrit Rietveld Academie en het onderzoek ‘dans op papier’ als solo danseres Ziaqua ontdekte ik de passie voor het lesgeven als docente.

solo danseres

 Choreografieën ‘Duizend dansen in 1 dag’, ‘Indian Flow’, ‘Droomjager’ en ‘Mimiek-fantastique’ circus-acts.

 In mijn solo-act Indian Flow weerklinken de bijzondere klankjuwelen van Ravi Shankar. De choreografie is een unieke mix van fantasie en danskunsten geïnspireerd door:Yoga lichaamskunsten en klassieke Indiase Bharata Natyam dance. Première was in de concertzaal van Muziekschool Noord 2008 en sindsdien diverse podia te Amsterdam i.s.m. tabla speler Walid Nowrouzi. Ziaqua haar Indiase meester en muze is Ashok Mohanraj Bharata Natyam dance. Zie dansfilm Indian Flow Ziaqua

Docente 

Choreografieën voor het Talentcentrum in de Muziekschool Amsterdam Noord, voor publiek in de Concertzaal waren; Winterspelen, Helden!, Geluksvogels, Anansi en Circusspelen. Daarnaast was ik hier ook muziek- en dansdocente. Hiervoor maakte ik hoorspelen en Muzieksprookjes als muziekdocente voor de kleintjes.

Muzen

Mijn muzen zijn mijn dochters. Dankzij mijn dochter Ziza heb ik het circus Ziaqua opgericht als danseres en dankzij Otua haar pianotalent ben ik begonnen aan mijn tekenboeken serie ‘Moulen Noir’.

 Ziaqua on stage  

Teatro Munganga, Paradiso, Concertzaal Muziekschool Noord, Noorderparkfestival, Magneetfestival, Spektakel op Blijburg, Eigentijdse Festival, SVP Kunstpodium, Kijk op de Wijk Westerpark, Bofkonten festival, Rietwijkertheater, Polanentheater, Pleintheater, Diwali Feest, Lichtjes Feest, Bollywood Feest, Academie voor Theater en Dans – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Noorderparkkamer, Circus Bravo, Circus in de Banne, Circus Elleboog wijkt uit in Noord, Pakhuis Oost, Talentcentrum Noord, Bonte zwaan, ADM circus Susheela, Straattheater Gentse Festival en Antwerpen te België, Theateruitwisseling Aarhus Denemarken, schip Einde van de wereld….

                                                                                                            

 

© all rights reserved Ziaqua 2018~1999

Leeuwentemmen

Circusdans

Yoga

Ziaqua

Docente

Podium

Agenda

contact

home

 

 

Save

Save

Save